21 February 2019 06:21:00
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Indkaldelse til generalforsamling 3. marts 2019

FOLA holder generalforsamling d. 3. marts 2019

Se indbydelsen her

Ny næstformand ved årsskiftet

Hovedfolder: mariehons.jpg

FOLAs næstformand, Einar Gylling Dørup, takker af ved årsskiftet og bestyrelsesmedlem Jakob Lindahl overtager næstformandsposten.

Einar træder tilbage og helliger sig sit job som studieleder på pædagoguddannelsen i Kolding. ’Det har været en svær beslutning, for arbejdet i FOLA har virkelig været spændende og værdifuldt, men også tidskrævende, så derfor har det desværre været nødvendigt at prioritere’ siger Einar Gylling Dørup

’I FOLA har vi været utrolig glade for Einars store indsats, så det er med ærgrelse, at vi siger farvel. Samtidig er vi dog ganske sikre på, at Jakob vil kunne løfte opgaven mindst lige så godt’ siger formand for FOLA, Louise Gjervig Lehn, der glæder sig til samarbejdet med den nye næstformand.

Ekstraordinær generalforsamling 15. august

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i FOLA – Forældrenes Landsforening d. 15. august 2018 kl. 18.30 i Nyborg

Generalforsamlingen afholdes på Birkhovedskolen, Svanedamsvej 2, 5800 Nyborg.

Baggrund:

Tips og Lotto har stillet krav om afholdelse af årlig generalforsamling, for at foreningen kan komme i betragtning til det årlige økonomiske tilskud. Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling med følgende dagsorden:

  1. Formalia
  2. Forslag til vedtægtsændring. (Se nedenstående forslag)

Se dagsorden og forslag til vedtægtsændring her

Borgerforslag om Minimumsnormeringer

Borgerforslag om minimumsnormeringer

En række forældreorganisationer - her i blandt FOLA - Forældrenes Landsforening har stillet et borgerforslag om minimumsnormeringer.

I Danmark findes der ikke regler for hvor mange voksne der skal være i vores vuggestuer og børnehaver. Det betyder at vi alt for ofte oplever at én pædagogisk medarbejder står alene med 17 børn og at børn der er kede af det ikke får trøst, fordi der ikke er tid. Det er ganske urimeligt. Derfor har vi stillet et borgerforslag om minimumsnormeringer.

Hjælp os med at samle støtter ved at underskrive og dele borgerforslaget her.

Print vores flyers og hæng dem op i jeres daginstitution, på biblioteket og andre steder.

Hent A4-flyer her

Hent A3-flyer her

Tusinde tak for hjælpen.

Pressemeddelelse: Kritisabel aftale om tvangsindskrivning

Kritisabel aftale om tvangsindskrivning

Der indgået en politisk aftale om tvangsindskrivning af 1-årige i ’læringstilbud’.Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

Vi finder det dybt problematisk at et flertal i Folketinget nu vil tvinge 1-årige i udpegede boligområder i ’læringstilbud’.

”Os bekendt findes der ingen evidens for at den form for tvang virker. Tværtimod siger al fornuft, at tvang avler modstand og modstand styrker ikke integrationen, hvis det var det der var formålet med aftalen” siger forældreorganisationerne

Pressemeddelelse: Nyt borgerforslag om minimumsnormeringer

Nyt borgerforslag: Minimumsnormeringer i daginstitutioner

I Danmark findes der ingen regler for, hvor mange voksne der skal være til at tage vare på vores børn i daginstitutionerne. Det har mange steder ført til uacceptable vilkår, der går ud over børnene.

Derfor er en række organisationer med interesse for børne- og daginstitutionsområdet nu gået sammen om at stille et borgerforslag om minimumsnormeringer i daginstitutioner.

- Det er paradoksalt, at vi ikke har lovsikrede minimumskrav til normeringerne i daginstitutionerne, når vi samtidig regner det for helt naturligt, at vi har klasseloft i skolerne. Vi ved oven i købet, at det har uendelig stor betydning for vores børns trivsel og udvikling, at der er et tilstrækkelig antal kompetente voksne omkring dem i daginstitutionerne, siger Louise Gjervig Lehn, der som formand for FOLA er hovedstiller på borgerforslaget, der er lavet sammen med en stribe organisationer på børneområdet.

 

Generalforsamling

Generalforsamling d. 17. marts 2018 

Så er det atter tid til generalforsamling i FOLA - Forældrenes Landforening.

Vi skal planlægge indsatsen de næste par år, debattere kvalitet, minimumsnormering, børns fritid, balance i familie-og arbejdsliv, forældresamarbejde og meget mere. Beslutte det fremtidige arbejde i FOLA

Generalforsamligen er d. 17. marts 2018 i Nyborg fra kl. 11-17. Alle medlemmer er velkomne.

Vi håber at se jer.

Se indkaldelse til generalforsamling her

Se dagsorden og bilag til generalforsamlingen

Se FOLAs gældende vedtægter her

Se referat fra generalforsamlingen 2018 her

Pressemeddelelse: Genopret vores fritidstilbud - til en pris forældrene kan betale

Genopret vores fritidstilbud – til en pris forældrene kan betale

Hovedfolder: mariehons.jpgSF har i dag, få dage før Kommunalvalget, præsenteret et fritidsudspil www.sf.dk/SFO

’Der er virkelig gode tanker i udspillet’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’For vores fritidsinstitutioner har alt for længe været et meget forsømt område, som i den grad har stået i skyggen af skolen. Vores fritidsinstitutioner bløder – og det er på høje tide, at vi stopper blødningen, hvis patienten skal overleve’ fortsætter Louise Gjervig Lehn

Pressemeddelelse: 97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer

Pressemeddelelse: 97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer

Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer i vores dag- og fritidstilbud viser FOLA – Forældrenes Landsforenings politikertest, hvor vælgerne kan svare på spørgsmål om dag- og fritidsområdet.

1250 vælgere har indtil videre besvaret testen og 97% er enige eller delvist enige i, at vi skal have et minimum for hvor mange voksne der skal være omkring vores børn.

’Vi er rigtig glade for vælgernes opbakning til en af vores højt prioriterede mærkesager’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

Politikertest

Politikertest - hvem er du mest enig med?

Vi har stillet kandidaterene til kommunalvalget en række spørgsmål på dag-og fritidsområdet.

Klik ind her og og besvar spørgsmålene, og find den kandidat i din kommune, som du er mest enig med og som passer bedst på dine børn.

Vi vil så gerne have, at forældre og andre med hjerte for børn husker at stemme d. 21.november. Hvis du vil hjælpe med at opfordre folk til at stemme, så print vores plakat og hæng den op fx i dit barns institution. Hent plakaten her

Pressemeddelelse: Find den kommunalvalgskandidat, der passer bedst på dine børn!

Dagbog fra de danske dagtilbud

Dagbog fra de danske dagtilbud

Forældre, pædagogiske medarbejdere og alle jer andre med interesse for børns liv. Fat pennen eller kameraet og fortæl os om livet i de danske dagtilbud.

Børnenes minister, Mai Mercado synes , at der er et tilstrækkeligt antal pædagogiske medarbejdere til vores børn  og at det er ikke nødvendigvis et problem at en voksen står alene med 17 børn.

Men det er ikke alene et problem, det er  katastrofalt i forhold til vores børns udvikling, trivsel og sikkerhed, mener Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA. Og fagfolkene er helt enige

2,301,101 Unikke besg