Kontakt

Telefon: 70 20 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse: Nyt borgerforslag om minimumsnormeringer

Nyt borgerforslag: Minimumsnormeringer i daginstitutioner

I Danmark findes der ingen regler for, hvor mange voksne der skal være til at tage vare på vores børn i daginstitutionerne. Det har mange steder ført til uacceptable vilkår, der går ud over børnene.

Derfor er en række organisationer med interesse for børne- og daginstitutionsområdet nu gået sammen om at stille et borgerforslag om minimumsnormeringer i daginstitutioner.

- Det er paradoksalt, at vi ikke har lovsikrede minimumskrav til normeringerne i daginstitutionerne, når vi samtidig regner det for helt naturligt, at vi har klasseloft i skolerne. Vi ved oven i købet, at det har uendelig stor betydning for vores børns trivsel og udvikling, at der er et tilstrækkelig antal kompetente voksne omkring dem i daginstitutionerne, siger Louise Gjervig Lehn, der som formand for FOLA er hovedstiller på borgerforslaget, der er lavet sammen med en stribe organisationer på børneområdet.

 

Generalforsamling

Generalforsamling d. 17. marts 2018 

Så er det atter tid til generalforsamling i FOLA - Forældrenes Landforening.

Vi skal planlægge indsatsen de næste par år, debattere kvalitet, minimumsnormering, børns fritid, balance i familie-og arbejdsliv, forældresamarbejde og meget mere. Beslutte det fremtidige arbejde i FOLA

Generalforsamligen er d. 17. marts 2018 i Nyborg fra kl. 11-17. Alle medlemmer er velkomne.

Vi håber at se jer.

Se indkaldelse til generalforsamling her

Se dagsorden og bilag til generalforsamlingen

Se FOLAs gældende vedtægter her

Pressemeddelelse: Genopret vores fritidstilbud - til en pris forældrene kan betale

Genopret vores fritidstilbud – til en pris forældrene kan betale

Hovedfolder: mariehons.jpgSF har i dag, få dage før Kommunalvalget, præsenteret et fritidsudspil www.sf.dk/SFO

’Der er virkelig gode tanker i udspillet’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’For vores fritidsinstitutioner har alt for længe været et meget forsømt område, som i den grad har stået i skyggen af skolen. Vores fritidsinstitutioner bløder – og det er på høje tide, at vi stopper blødningen, hvis patienten skal overleve’ fortsætter Louise Gjervig Lehn

Pressemeddelelse: 97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer

Pressemeddelelse: 97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer

Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

97% af vælgerne vil have minimumsnormeringer i vores dag- og fritidstilbud viser FOLA – Forældrenes Landsforenings politikertest, hvor vælgerne kan svare på spørgsmål om dag- og fritidsområdet.

1250 vælgere har indtil videre besvaret testen og 97% er enige eller delvist enige i, at vi skal have et minimum for hvor mange voksne der skal være omkring vores børn.

’Vi er rigtig glade for vælgernes opbakning til en af vores højt prioriterede mærkesager’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

Politikertest

Politikertest - hvem er du mest enig med?

Vi har stillet kandidaterene til kommunalvalget en række spørgsmål på dag-og fritidsområdet.

Klik ind her og og besvar spørgsmålene, og find den kandidat i din kommune, som du er mest enig med og som passer bedst på dine børn.

Vi vil så gerne have, at forældre og andre med hjerte for børn husker at stemme d. 21.november. Hvis du vil hjælpe med at opfordre folk til at stemme, så print vores plakat og hæng den op fx i dit barns institution. Hent plakaten her

Pressemeddelelse: Find den kommunalvalgskandidat, der passer bedst på dine børn!

Dagbog fra de danske dagtilbud

Dagbog fra de danske dagtilbud

Forældre, pædagogiske medarbejdere og alle jer andre med interesse for børns liv. Fat pennen eller kameraet og fortæl os om livet i de danske dagtilbud.

Børnenes minister, Mai Mercado synes , at der er et tilstrækkeligt antal pædagogiske medarbejdere til vores børn  og at det er ikke nødvendigvis et problem at en voksen står alene med 17 børn.

Men det er ikke alene et problem, det er  katastrofalt i forhold til vores børns udvikling, trivsel og sikkerhed, mener Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA. Og fagfolkene er helt enige

Rådmand i morgenvagt

Pressemeddelelse                                                                                                                          

Hovedfolder: dorthe.jpgKommunalvalg med fokus på børnene

I dag agerede Odenses børnerådmand Susanne Crawley pædagogisk medarbejder i morgenræset i Børnehuset Niels Bohr i Odense. Rådmanden var inviteret af FOLA – Forældrenes Landsforening og Odense ForældreOrganisation. Arrangementet satte fokus på børneområdet forud for kommunalvalget.


Odenserådmand Susanne Crawley var travlt optaget på pædagogvagten i morgentimerne, hvor børnene mødte ind. Det var en typisk morgen: Nogle børn skulle tages ekstra godt imod, der skulle vinkes til mor og far og berettes om dagen derhjemme. Aktiviteter skulle sættes i gang, bleer skiftes og morgenmaden serveres til børn, der ikke havde nået at spise hjemme fra.

- Intentionen med at invitere Susanne Crawley var at få fokus på de næsten umulige forhold vi byder børnene og deres voksne i vores dagtilbud. Det er helt afgørende for de politiske prioriteringer, at vores politikere har kendskab til virkeligheden, som den ser ud på en fredag morgen. Med arrangementet vil vi gerne sætte en dialog i gang om børnenes dagligdag forud for det kommende kommunalvalg, siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening.

Konference 'Kvalitet i dagtilbud'

Konference om  'Kvalitet i dagtilbud'Konference om kvalitet i dagtilbud

Den 25. september fra kl. 13 -16.30 afholder FOA, BUPL, FOLA, Børne- og Kulturchefforeningen og KL konference om kvalitet i dagtilbud i KL-huset.

Politikere, fagprofessionelle, forældrene og interessenter er enige om behovet for højere kvalitet i arbejdet med børns trivsel, udvikling og læring i dagtilbud. Men hvordan lykkes vi med ambitionerne? Og hvordan skaber vi de bedst tænkelige pædagogiske læringsmiljøer for og med børnene?

Pressemeddelelse: Gode takter i SFs 'Ro-på reform'

Hovedfolder: dorthe.jpgPressemeddelelse

Gode takter i SFs ’Ro-på reform’

SF spiller ud med et politisk forslag, som bla. rummer ret til deltid for forældre med mindre børn og øget mulighed for fleksibel arbejdstid.

’Vi har så absolut brug for mere ro. Den manglende balance mellem familie og arbejdsliv har været velkendt siden Familie- og Arbejdslivskommissionen i 2007  kom med en række forslag til forbedringer, men den politiske handling er udeblevet. Danske børnefamilier hører til blandt dem der arbejder mest og mange børnefamilier leder febrilsk efter tid til mere samvær med deres børn. Derfor hilser vi som forældreorganisation forslaget velkommen’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA - Forældrenes Landsforening

Pressemeddelse: Fritiden er under pres

Fritiden er under presHovedfolder: dorthe.jpg

En ny undersøgelse fra BUPL viser at der mangler tid til nærvær og omsorg i vores SFO´er.

’Desværre kommer det ikke som en overraskelse.’ siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

De lange skoledage presser, ifølge FOLAs opfattelse, vores fritidstilbud både økonomisk og tidsmæssigt. Det betyder færre veluddannede pædagogiske medarbejdere og mindre tid til det enkelte barn.

’Fritiden er kommet under pres i et konkurrencesamfund, hvor holdningen er blevet, at indlæring ikke kan ske tidligt nok og hvor vi etablerer længere skoledage med mere af det samme i et forsøg på at slå kineserne. Børn er i høj grad blevet brikker i et vækstfremmende spil, hvor vi har alt for meget fokus på hvad de kan blíve, frem for hvad de ér. Det er dybt problematisk.

 

Børnenes Grundlovsdag 1. juni 2017

Har børn rettigheder i Danmark?

Hovedfolder: bupl.jpgTorsdag den 1. juni 2017 fejrer tusindvis af børn for 22. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet. Dagen afsluttes på Christiansborg med et ’Rettighedstræ’ om det gode barneliv i barneperspektiv.

For 26 år siden underskrev Danmark FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 1. juni 2017 fejrer en række børneorganisationer traditionen tro børnenes grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Retten til det gode børneliv”.

1. juni fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, Parken omdannes til en markedsplads hvor børn i fællesskab kan sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage.

2,125,808 Unikke besøg