fbpx

Vuggestue og dagpleje

Guides til forældre

Den svære (og den gode) aflevering

Den svære aflevering er svær af en grund. Der findes nemlig ikke noget værre, end at gå fra et grædende barn man lige har pillet af sig efter, at de har siddet fast i et kram, de ikke ville slippe. Og aftrykket af barnet sidder hos os det meste af dagen.

Er du og dit barn generation Corona?

Er dit barn startet i institution efter marts 2020? Og hvad har det gjort ved forældrekontakten i dagligdagen? 

Hvad skal jeg kigge efter når jeg vælger dagtilbud?

Allerede når din baby er ganske lille, skal du som forælder begynde at forholde dig til, hvordan dit barns hverdag skal se ud, når barslen er slut. Ofte skal man skrive sit barn op til vuggestue eller dagpleje inden det fylder 4 måneder

Pakkeliste til vuggestue og dagpleje

Den første tid i dagtilbud er en helt særlig tid for dig og dit barn. Barslen og tosomheden derhjemme, erstattes af en hverdag med nye omgivelser for dit barn, fælles nye rutiner og tryghedspersoner.

Mit lille barn trives ikke – hvad gør jeg?

Mit lille barn trives ikke – hvad gør jeg?

At være forælder til et barn, som ikke trives, er noget af det værste, man kan udsættes for som forælder, da man ofte føler sig magtesløs. Det er en stor omvæltning for det lille barn, når det starter i institution.

Sådan giver du dit barn den bedste start i vuggestue og børnehave

Hjælp til en tryg start i vuggestue og dagpleje

Barslen er ved at nå sin afslutning og en ny hverdag med vuggestue eller dagpleje venter. Man ved ikke konkret hvad der venter én i den nye hverdag, ej heller hvordan man selv eller ens barn reagerer.

Skal du vælge vuggestue eller dagpleje?

Det kan være en stor beslutning, om dit barn skal gå i vuggestue eller dagpleje. Især når du ikke har sat din fod i et dagtilbud, siden du selv var lille. Hvordan kan du så vide, hvad der er det bedste for dit barn og for familien som helhed?

Opsigelser blandt personalet bekymrer os

I rådgivningen modtager vi mange opkald om personaleopsigelser, fordi det påvirker vores børn, når deres velkendte voksne siger op.

FOLA - logo

Forældrenes Landsorganisation
Raffinaderivej 8, bygn. B, 1.sal, C13
2300 København S.

E-mail: fola@fola.dk
Hovednummer: 73 70 73 77

Presse: 40 12 98 09

 

Følg os

© 2020 FOLA, All rights reserved